Дали нашият свят ще се промени по драстичен начин? Астролозите вярват, че на всеки 2000 години небесният ред се сменя и това води до големи промени на земята. Гадатели и екстрасенси прогнозират планетарни промени, разединение на повечето европейски страни, недостиг на природни ресурси.

А дали това ще се случи, ще покаже времето.

Масово изчезване

Някои биолози смятат, че при сегашния темп на изчезване, 75% от видовете на планетата ще изчезнат в рамките на следващите 300 до 2000 години. Тези изчезвания вече са започнали, а събитията ще стават все повече и по-често в рамките на века.

Гадатели и екстрасенси вещаят: Какво очаква света през 2016-а?

Бъдещата енергия

Понастоящем човечеството не разполага с достатъчно енергия от познати ресурси, за да захрани нуждите на население, наброяващо 10 милиарда души. Което само по себе води до острата необходимост преди края на века да открие потенциален нов източник.

Война за вода

Учените смятат, че недостигът на ресурси ще доведе до ескалацията на конфликта през този век и ще разшири пропастта между бедните и богатите - имащите и нямащите.

Ал Билек - мъжът пътувал във времето (ВИДЕО)

Урбанизация

Еспертите са на мнение, че с подобни темпове на урбанизация, до 2050 година броят на градските жители ще надмине сегашната си бройка от 3,5 милиарда до 6,3 милиарда. Този темп се равнява на изграждането на едномилионен град на всеки 5 дни в следващите 40 години.

5 сбъднати предсказания на Ванга (ВИДЕО)

Географско изменение на броя на жителите

Понастоящем знаем, че Китай една от най-много заселените държави в света и че Африка, имайки предвид нейния географски размер със сигурност не е пренаселена. Тези факти обаче ще се променят драстично.

Според експертите населението на Индия ще надмине това на Китай до 2020 година, а населението на африканските сахарски държави ще надмине индийското до 2040 г.