В три секции на територията на Великотърновска област са преминали изцяло към гласуване с хартиени бюлетини.

Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия Десислава Йонкова. Тя уточни, че причината е техническа неизправност в устройствата, която не може да бъде отстранена веднага. Става въпрос за секции №67 и № 49 във Велико Търново, както и за секция №9 в Лясковец.  

28.18% е избирателната активност във Великотърновско към 16:00 часа

“Реално там изборният процес не е спирал, тъй като хората са продължили да гласуват с хартиена бюлетина. Техникът, който е обслужвал тези машини веднага е уведомил РИК, съответно е уведомена и Централната избирателна комисия", допълни Йонкова и отчете, че това по никакъв начин не е затруднило изборния процес.  

Към 16:00 часа в РИК има входирана само една жалба за изборни нарушения, която е счетена за неоснователна. Официално изборният процес продължава до 20:00 часа. В Районната комисия има сформирани общо 12 екипа, които след края на вота ще приемат изборните книжа и материали, така че отчитането им да не бъде разтегнато във времето.

В тази връзка в Областна администрация са създадени отлични условия за работа на изборните надзорници. Тъй като всички устройства, с които ще се видеозаснема и видеонаблюдава броенето на гласовете, са сработили вчера, се очаква да няма проблем с тях.

Реално те ще бъдат пуснати в 20:00 часа. Освен броенето ще се заснема и подписването на протоколите. 
Агенция "Фокус"