/ БГНЕС
Очаква днес в София да се приберат над 55 хил. автомобила
Около 55-56 хиляди автомобил са излезли от София за серията от три почивни дни покрай 24 май, толкова трябва и да се приберат за началото на новата работна седмица.

БГНЕС

Трафикът е засилен. Това съобщи на брифинг началникът на Отдел „Пътна полиция“ при СДВР комисар Любомир Костадинов. За да не стават задръствания, както и при всички празници, КАТ приемат мерки съвместно с Жандармерия и "Охранителна полиция".

Очакват се тапи и засилен трафик след трите почивни дни (ВИДЕО)

“Имаме разположени екипи, които следят за спазване на Закона за движение по пътищата, за агресивно каране на водачите, скоростния режим, както и спирането в аварийните ленти”, каза Костадинов.

БГНЕС

От 22 май до момента има 62 пътнотранспортни произшествия, които са с материални щети, три са с леко пострадали - двама мотористи и едно произшествие станало на паркинг с леко бутната жена.

БГНЕС

БГНЕС

От 23 май досега камерите на КАТ в София са заснели около 400 случая на шофиране с превишена скорост, но работата продължава. Има и 29 души без застраховка Гражданска отговорност", но някои от тези водачи са допуснали небрежност, посочи комисар Костадинов.

БГНЕС

"За трите дни са съставени около 750 документа за различни нарушения", съобщи комисар Любомир Костадинов.

БГНЕС

38 свидетелства са отнети, 39 свидетелства за регистрация на моторни превозни средства са отнети, има 9 проби за алкохола, които са над 1,2 промила, като тези данни са само за територията на София. "В сряда е засечен шофьор карал с около 170 км/час по Околовръстното шосе на София", каза комисар Костадинов.

БГНЕС

"По време на извънредното положение от София са излизали около 20 000 коли на уикенд, а сега са над 55 хиляди", допълни Костадинов.