Тя подчерта, че стремежът на България е да се поддържат равноправни отношения с Русия
"Нашите служби и прокуратурата имат основателни съмнения за руска намеса в съмнителни взривове през последните години в България". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи в оставка.

Тя допълни, че подобно разследване тече и в Чехия и се очакват резултати от него, а междувременно България е получила подкрепа от Чехия и НАТО.

Трифонов: Направеното от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртано

Външният министър смята, че нашите служби напоследък добре си вършат работата и отношението на Русия е резултат от тези разкрития. Захариева подчерта, че стремежът на България е да се поддържат равноправни отношения с Русия.

Според нея, е нужно да имаме обща и дългосрочна външна политика на България и тя би трябвало да се следва от всички следващи правителства, това се отнася и за въпросите с РС Македония. 

Министърът смята, че сегашната политическа ситуация у нас не вдъхва оптимизъм. Според нея, няма как 850 000 хиляди избиратели на ГЕРБ да бъдат "изчегъртани", както се чуват някои желания. 

Борисов: По 19 млн. на ден струваше това шоу в парламента - добре е, че го закриха

Относно изборите и машините за гласуване, Захариева изрази задоволство, че няма да е външен министър в служебното правителство, тъй като ще има големи трудности с гласуването в чужбина. Тя заяви, че не знае къде ще се съхраняват машините в чужбина и кой ще ги охранява.

Екатерина Захариева заяви за предстоящите избори, че няма ка да се правят коалиции с БСП и ДПС, а ГЕРБ ще направи всичко възможно да отговори на очакването на избирателите.
nova.bg