Загиналият работник в Арсенал спасил двама свои колеги
Загиналият работник в Арсенал спасил двама свои колеги / БГНЕС, архив

Загиналият работник в "Арсенал" спасил с тялото си двама свои колеги.

"На пресата в завод „Арсенал" в Мъглиж, на която е работил загиналият работник, са работили общо трима души - пострадалият и още двама мъже, които са били зад гърба на пострадалия. Те са останали незасегнати, защото осколките, са били поети изцяло от тялото на загиналия работник".

Това обясни Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

Работник загина при инцидент в завод на "Арсенал"

"До момента това, което знаем със сигурност, е, че снощи инцидентът е станал около 22:25 ч. Прокуратурата незабавно беше информирана от ОДМВР Стара Загора, бе създаден екип от разследващи следователи и беше извършен оглед на местопроизшествието, който продължи повече от 4 часа и половина", каза още окръжният прокурор.

"Считам, че сме събрали всички необходими веществени доказателства. След приключване на огледа беше извършена съдебно-медицинска експертиза на пострадалия работник от завода, който е на 52 години. Това, което знаем, е, че непосредствено след произшествието работникът е починал, в порядъка на 10 - 15 минути, вследствие нараняванията от взрива", каза Атанасов.

Атанасов подчерта, че на този етап не е коректно да се посочва някаква причина за инцидента, но допуска, че най-вероятно става дума за някакво нарушаване на трудовата дисциплина. Той подчерта, че прави тази хипотеза на базата на „първия път, когато на 25 април при взрив в завод „Арсенал" загинаха две жени".

Двама загинали след инцидент в завод „Арсенал" (ВИДЕО)

По повод разпространена от „Арсенал" информация, че работникът е извършил нарушение в работата с чук Атанасов обясни, че при първоначалния оглед на днешния инцидент е установено че „такива дейности с чук се извършват и са рутинни, самият чук е от специална сплав месинг, чукът на тази преса е иззет и предстои да бъде изследвано съдържанието на този метал".

Разпитани са и свидетелите, които са работили в същото помещение. Иззета е част от документацията, но предстои и изискването на много по-голямо количество документация.

Източник: БГНЕС