Задържаха нагли крадци, пребивали и грабили хора на улицата в Търговище
Задържаха нагли крадци, пребивали и грабили хора на улицата в Търговище / Thinkstock/Getty Images

Мъже на 19 и 22 години от Омуртаг бяха задържани от полицията в Търговище. За тях бе установено че са извършители на наглите обири, които са направили на 9 август т.г.

Тогава те на различни улици в града пресрещнали 59-годишна жена и 67-годишен мъж. Нападнали ги, като им нанасяли удари в главата и след като ги привеждали в безпомощно състояние ги обирали.

В първия случай от дамската чанта на жената бяха задигнали 200 лева, дебитни карти и лични документи. А в чантата на мъжа е имало само 3,40 лева.

По време на разследването органите на реда установили, че двамата задържани в съучастие са извършвали обири и преди това.

От апартамент в Търговище, в който проникнали през балконската врата, те задигнали различни компютърни компоненти. Задържаните разбили и врата на хранителен магазин в града, откъдето взели хранителни продукти на неустановена стойност, както и банкноти и монети на обща стойност 50 лева.

22-годишният мъж е познат на полицията с предишни негови провинения. Сега и на двамата им е повдигнато обвинение. Материалите по случаите са докладвани в Районна прокуратура-Търговище.