Задържаха 36 500 кутии контрабандни цигари в кола, шофьорът се издирва
Задържаха 36 500 кутии контрабандни цигари в кола, шофьорът се издирва / снимки: Пресцентър МВР
Задържаха 36 500 кутии контрабандни цигари в кола, шофьорът се издирва
69224
Задържаха 36 500 кутии контрабандни цигари в кола, шофьорът се издирва
  • Задържаха 36 500 кутии контрабандни цигари в кола, шофьорът се издирва

73 мастербокса контрабандни цигари са задържали полицейски служители от Регионална дирекция „Гранична полиция”-Кюстендил и МВР-Благоевград при съвместна акция в района на село Габрово, община Благоевград.

Всички 36 500 кутии, с македонски акцизен бандерол, са били натоварени във високопроходим автомобил „Нисан”, който е бил специално пригоден за пренасяне на тютюневите изделия. Върху колата, която е без регистрационни номера, е изградена и специална платформа. Стоката е задържана в нощта на 3 срещу 4 януари, съобщи директорът на РД „Гранична полиция”-Кюстендил комисар Васил Демиревски.

На 3 януари 2014 г, в ГПУ-Благоевград постъпи информация за подготвящо се престъпление свързано с контрабанда на акцизни стоки от Македония за България, в района на 61 и 62 пирамида гранична пирамида. Своевременно беше създадена организация за блокиране на района, бяха изпратени гранични патрули в направлението и в резултат на това около 3.00 ч. на 4 януари е забелязан високопроходим автомобил от линията на държавната граница във вътрешността на българската граница”, обясни комисар Демиревски.

По думите му полицейски служите са опитали да спрат колата, в която са били натоварени цигарите, но шофьорът не се подчинява на подадените сигнали, удря странично кола на „Гранична полиция” и продължава. След изравнителни мероприятия в покрайнините на село Падеж е установен автомобила, поясниха от полицията.

Заподозрените лица се издирват. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура-Благоевград.

Други новини от Благоевград

Задържаха 36 500 кутии контрабандни цигари в кола шофьорът се издирва
netinfo