/ пресцентър, Министерски съвет
Военнослужещите ни са едни от най-добрите, трябва да имат още по-добро въоръжение и това е нещо, по което работим, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018” на Учебен полигон „Ново село“.
 

пресцентър, Министерски съвет


Армията ще има нова бойна техника, гласуваха депутатите през юни

Премиерът напомни за проектите за кораби, за сухопътни машини и за подмяна на бойната ни авиация, за които трябват няколко милиарда. По думите му е важно да се вземе това, което е ефикасно, евтино и съвместимо с НАТО.
 

пресцентър, Министерски съвет


„С тази съвместна база ние даваме възможност не само на Балканите, а и на Черноморския регион, да води занятия, да се подготвя за възпиране, за отбрана, както и за различни други операции. Начинът на мислене - да се бием помежду си, се променя в общ начин на мислене - да знаем колко всеки един от нас е подготвен и заедно да изграждаме отбранителната система на Балканите и региона“, каза още Борисов.

От разчетите през 2016-а: Новите патрулни кораби за ВМС ще струват 820 млн. лева

пресцентър, Министерски съвет


На въпрос на медиите премиерът обърна внимание колко много средства се отпускат за развитие на българските общини. Вчера в Министерския съвет беше кметът на Сопот, който лично благодари за помощта от държавата към общината.
 

пресцентър, Министерски съвет


През май: Кабинетът одобри закупуване на изтребители и нова бронирана машина

Премиерът изтъкна, че скоро ще стане готово Антимовото крило на Троянския манастир, който е символ на Троян, а отделно са отпуснати пари и за инфраструктурата в града. В Гоце Делчев няма нещо ненаправено, изтъкна Борисов и добави, че се отпускат средства и за метрото в столицата, както и за културна и градска инфраструктура в Пловдив. Според него е естествено за там, където живеят най-много хора, да се отделят най-много средства.
 

пресцентър, Министерски съвет


Каракачанов: Армията вече 28 години е заложник на политиката