/ БГНЕС
Задълженията на община Сопот са сведени до минимум, заяви пред медиите в Министерския съвет кметът на общината Деян Дойнов след участието си в заседанието на кабинета.

Задълженията бяха близо 13 млн. лева, с нашето професионално партньорство и възстановения диалог с правителството, към настоящия момента те са сведени до 1,8 млн. лева, уточни Дойнов и изтъкна, че няма община в България, която да има под милион и половина лева задължения.
 
Правителството отпусна 7 млн. лева за подобряване на инфраструктурата в Кърджалийско

Кметът на Сопот призова да се спре с "манипулациите и спекулациите в публичното пространство", че не се помага на общините. Напротив, тъй като съм пряко засегнат от това нещо, затова съм дошъл тук, за да изразя своята подкрепа. Напротив, помага се на общините", заяви той.
 
Министър-председателят и правителството помагат на общините, изтъкна още Дойнов и в отговор на въпрос категорично отрече да има опити на управляващите да "купуват" предизборно кметове.
 
6 475 000 лева допълнителни трансфери за общините в Област Разград

Деян Дойнов е издигнат за кмет от БСП. Некоректно се постъпи спрямо мен и в момента съм независими, уточни той. Дойнов каза също, че за предстоящите избори пак ще се кандидатира, като отклони въпроса дали ще участва като независим или партиен кандидат.
БТА