/ Thinkstock/Getty Images
Военен изгаси пожар и спаси мъж от село Михайлово
100329
Военен изгаси пожар и спаси мъж от село Михайлово
  • Военен изгаси пожар и спаси мъж от село Михайлово
Военнослужещ от Сухопътните войски е помогнал на човек в беда в старозагорското село Михайлово, съобщиха от Министерството на отбраната.

Криминално проявен нападна курсанти от Военния университет
 
На 9 януари т. г. около 16.00 часа в село Михайлово, Община Стара Загора, в къща, собственост на 65-годишен мъж, възникнал пожар, предизвикан от късо съединение. Ефрейтор Господин Янков от батальона за логистично осигуряване от Втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора, който е в полагаем домашен отпуск, видял горящата къща. Със собствен пожарогасител той влязъл в сградата, където видял две бутилки с газ пропан-бутан. Военният ги извадил извън горящата къща и извел 65-годишния мъж от нея.

Напрежение и протести в село Войводиново заради пребит военнослужещ
 
До идването на екипа на пожарната ефрейтор Господин Янков почти погасил пожара. По този начин, с риск за себе си, спасил човешки живот и имущество, посочват от военното ведомство.
 
В писмо до командира на бригадата бригаден генерал Костадин Кузмов кметът на селото благодари от свое име и от името на жителите на селото за постъпката на ефрейтор Господин Илиев Янков.