Продължава медийният диалог между съпредседателя на "Продължаваме Промяната" Асен Василев и президента Румен Радев.

Асен Василев даде брифинг, на който коментира думите на държавния глава Румен Радев по адрес на ПП.  

"Аз бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че изобщо дадох шанс на тези хора да изпълнят надеждите на българите за промяна". Така президентът Румен Радев отговори в понеделник на Асен Василев, който го обвини, че се е срещал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Мисля че последните 24 часа видяхме един доста добре синхронизиран дует между господин Борисов и господин Радев, който не мисля, че изненадва българските граждани, така че стана очевидно дори за слепите", заяви Асен Василев по време на брифинг.

"Нашите отношения винаги са били стриктно институционални. Другото, което може би не се харесва на голяма част от политическата класа в България е, че аз казвам това, което мисля", отговори Василев на въпрос защо са се влошили отношенията му с президента. Той обясни, че журналистите трябва да попитат самия Румен Радев с кое свое действие го е разочаровал. 

Борисов: Когато Асен Василев ви каже „Добър ден“, може спокойно да си пуснете лампата

Василев коментира и вероятността Румен Радев да наложи вето на гласуваните промени в Изборния кодекс. По думите му това ще докаже, че последните три седмици вместо да бъдат приети важните законопроекти, включително и истински бюджет, народните представители са се занимавали с Изборния кодекс напразно.

Той уточни, че все още не е получил покана от проф. Николай Габровски за разговор за подкрепа на негов кабинет с мандата на ГЕРБ.  

"Аз нямам какво да кажа за "Джемкорп" извън това, което вече съм казал", заяви Василев на въпрос дали ще се яви на специално създадената комисия, която вика него, Кирил Петков и Лена Бориславова за изслушване. Тя трябва да се проведе във вторник в 15 ч. 

"Не ходя да им светя", заяви Василев на въпрос дали има доказателства, че Румен Радев и Бойко Борисов са се срещали, правейки асоциация с казаното по-рано от Бойко Борисов в медиите, че "Когато един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев говори и ви каже "Добър ден", може спокойно да си пуснете лампата", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.