Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план на Радев.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Самоков. Тя бе на посещение със заместник-председателите на парламентарната група на БСП Георги Свиленски и Иван Ченчев.

Радев за ПП: Сгреших и допуснах такива хора да откраднат надеждите за промяна

"Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план", заяви Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП. 

Просто този план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците. Радев създаде "Продължаваме промяната" с три задачи, твърди Нинова и ги изрежда:

1. Да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали ГЕРБ.
2. Да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ.
3. Да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт.

ПП отвръщат на президента: Той върна мутрите в управлението

"Планът успя в първите две точки и се провали в третата, когато Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват. Тогава Радев свали правителството. Изказването му за шарлатаните, които го подвели е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси...", става ясно още от съобщението от пресцентъра на БСП.
БСП