/ iStock/Getty Images
През нощта от запад облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно ясно. Значителна ще се задържи само в източната половина и на отделни места са възможни слаби превалявания. Западният вятър ще отслабне и сутринта в котловините и високите полета в западната половина от страната ще се образуват слани. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Най-студеният ден през май си отива, но идва нова порция дъжд и лошо време
 
Утре (сряда) над западната половина от страната ще е предимно слънчево, а над източната облачността ще е разкъсана, с по-значителни временни увеличения и на отделни места там ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до края на деня почти ще стихне. Максималните температури ще бъдат 16-21 градуса.
 
По Черноморието ще има значителна облачност, на места ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, но постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат 15-17 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Над планините ще има значителна облачност и главно в Стара планина ще превалява сняг. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабва и ще е до умерен.
 
Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 7 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.

времето дъжд хора
iStock/Getty Images

Времето през май - поредица от пролетни изненади
 
В четвъртък вятърът ще се обърне от юг и дневните температури ще се повишат още малко; сутринта ще е все още хладно. Облачността от запад ще се увеличава, отначало висока и средна, до вечерта ще се вплътни и на места в западната половина от страната ще превали дъжд.

В петък превалявания ще има главно в югоизточната половина от страната, където са възможни локални интензивни извалявания, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се обърне от северозапад, ще се повишат и сутрешните температури.

времето дъжд хора
iStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА