/ iStock/Getty Images
7 май ще бъде един от най-студените дни през месеца и усещането ще се засилва заради силния вятър. През останалата част от седмицата температурите постепенно ще се повишават, но времето остава динамично и нестабилно. Това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе“.

Още на 8 май нещата ще изглеждат по-различно. Температурите ще се повишат и времето ще бъде слънчево почти в цялата страна. В четвъртък обаче нещата отново ще се променят. Още вечерта, най-вече на запад, ще има превалявания, повече облаци и гръмотевична дейност. В петък вече на повече места, предимно следобедните часове, ще има превалявания, най-вече в планинските райони, не са изключени и градушки.
 


Жълт код за силен вятър в 18 области на 7 май

През уикенда очакваме малко по-добро време, с повече слънце, особено в събота.
 
В неделя вечерта, понеделник и през цялата следваща седмица нещата ще изглеждат типично майски - с превалявания, повече облаци, гръмотевици, на места са възможни дори и интензивни валежи. Не е изключена отново възможността и от градушки, както се случи вчера в Северна България.

Времето през май - поредица от пролетни изненади

iStock/Getty Images

Иначе максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, по високите западни полета около 18-20 градуса.   
 
Най-общо, в средносрочен план моделите за времето не показват сериозно затопляне, така че едва ли скоро ще видим температури над 27-28 и 30 градуса. Поне до 20 май ще преобладава хладно време, ще се редуват предимно слънце и дъжд, като дъждът ще преобладава.

iStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg