В „Българско ски училище се чувстват дискриминирани
В „Българско ски училище се чувстват дискриминирани / Sofia Photo Agency
В „Българско ски училище" се чувстват дискриминирани
36303
В „Българско ски училище" се чувстват дискриминирани
  • В „Българско ски училище" се чувстват дискриминирани

Ски-учителите от национално сдружение „Българско ски училище" се чувстват дискриминирани. Причината е новооткрито звено към Българска федерация по ски и лицензирането му само и единствено то да издава лифт-карти на ски-училища и ски-инструктори.

В началото на октомври Българска федерация по ски създава структурно звено „Направление български професионални ски учители" и изпраща писмо до четирите най-големи зимни курорта Банско, Боровец, Витоша и Пампорово. В писмото федерацията заявява претенция да бъде единствената организация, която да извършва обучение и да квалифицира ски и сноуборд учители. Това поражда недоволство в редиците на основаното през 1965 година сдружение „Българско ски училище".

Коментира Аспарух Мачирски, член на Управителния съвет на сдружението: „Три от големите зимни курорти - Банско, Боровец и Витоша отказват да издават карти за лифт съоръженията на ски-учители, които не са членове на новото звено към Българска федерация по ски, без някой да се ангажира с обяснение или да се помъчи да мотивира тези откази. Много туристи и в Боровец и в Пампорово от 20 години идват, но идват заради ски-училището, а не заради хотела. В момента това е положението - или си в направлението, или за тебе няма бъдеще."

От сдружението описаха случая като поредното дискриминационно изискване от страна на федерацията: „Много бързо курортите откликнаха и светкавично реагираха на това писмо. Чудото е много интересно, като приемете, че в Управителния съвет на Българската федерация по ски председател е господин Минев, а заместник-председател - господин Бобев, респективно - заместник изпълнителен директор на „Витоша ски".