Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / DarikNews.bg, архив
Министерството на вътрешните работи съобщи резултатите от проверките на свои служители във връзка с две тежки катастрофи, случили се в София – едната от 25 септември м.г. на Околовръстен път, при който загина един човек, а другата от 5 юли м.г. на бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени, съобщиха от ведомството.

Рокади в МВР след случая „Семерджиев“ (ВИДЕО)

За първия случай, заради тежки нарушения на служебната дисциплина, са уволнени двама полицаи. По отношение на втория казус двама полицаи ще бъдат наказани с уволнение, а на други 38 са наложени дисциплинарни наказания.

Във връзка с катастрофата на бул. „Черни връх“, за която подсъдим е Георги Семерджиев, са наказани с уволнение двама служители на 4-о районно управление – командир на отделение и полицай от сектор „Охранителна полиция“.

Майката на момичето, убито при катастрофата със Семерджиев: Той има сериозен гръб (ВИДЕО)

По-рано беше освободена от длъжност и полицайката от първо районно управление Симона Радева, която беше разпитана по време на делото дали е помагала на Семерджиев.

За нарушения на служебната дисциплина на други 38 полицаи от СДВР са наложени дисциплинарни наказания. Те са от различни сектори на отдел „Пътна полиция“, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо РУ на СДВР.

Полицайката Симона Радева: Не знаех, че Семерджиев е предизвикал катастрофата

По отношение на катастрофата на Околовръстен път, за която е обвинен Димитър Любенов, са уволнени двама служили от столичната дирекция на МВР – командир на отделение и старши полицай. При инцидента загина френски гражданин, а двама други бяха ранени. В момента Любенов се намира в ареста.

В края на декември от прокуратурата съобщиха, че са повдигнати няколко обвинения на двамата полицаи, свързани с катастрофата. Те са за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата.
Константин Костов/БТА