Бившата полицайка Симона Радева отрече пред съда да е помагала на Георги Семерджиев след тежката катастрофа в София, в която бяха убити две млади жени. Радева беше разпитана като свидетел по време на процеса. Тя се появи напълно дегизирана в Съдебната палата.'
 

Симона Радева  Семерджиев

По време на разпита, полицайката от 1 РУ заяви, че няколко пъти се е возила в колата на обвиняемия Семерджиев, където е виждала да има полицейска лампа, но тя никога не е била включена. "Позволявал си е да кара по-бързо да кара, но не е било с безумна скорост", добави още Радева.

Полицайката Симона Радева се яви в съда по делото „Семерджиев“

По думите й познанството между нея и Георги Семерджиев било покрай притежаваната от него автомивка, чийто услуги тя е използвала. Твърденията й влязоха в остро противоречие с думите на един от служителите на автомивката - Зоро Спасов. „Симона беше като управител на автомивката, в която работех. Седеше и гледаше какво правим, как мием колите”, заяви пред съда свидетелят, пише Телеграф.

"Не знам дали тя взимаше заплата. На нас шефа ни плащаше”, допълни той, визирайки Семерджиев.

Бившата полицайка е посетила автомивката на Семерджиев във фаталния ден, освен това е минала покрай мястото на тежката катастрофа, стана ясно още от разказа й. Измили колата й, тя си тръгнала, но по-късно се сетила, че вероятно е забравила там ключовете си и решила да се върне обратно. Опитала да се свърже със Семерджиев, но той не ѝ отговорил. След това се чула с един от служителите в автомивката - Зоро, който казал, че ще ѝ върне обаждане. Впоследствие получила позвъняване, като тя познала по гласа Семерджиев. Той я помолил да му донесе стълба, щом ще се връща натам, информира БТА.

По пътя за автомивката минала и покрай мястото на катастрофата, където е бил на работа нейният приятел, който също е полицай.

Радева категорично отрече да е помагала на Георги Семерджиев да се прибере в дома си предоставената от нея стълба. Това също влезе в противоречие с показанията на служителите на обвиняемия.
 

Симона Радева  Семерджиев

Симона Радева изтъкна, че не помни дали тя или друг е свалил стълбата от колата. Съдът ѝ показа нейна снимка със стълба до блока на Семерджиев, като тя потвърди, че е човекът на снимката. Радева обаче уточни, че не знае за какво е била използвана стълбата, защото през това време тя говорила по телефона с майка си.

След проверката „Семерджиев“: Уволняват полицайката Радева

"От входа на кооперацията излезе Георги. Попитах го има ли нещо, изглеждаше по-странно от друг път. Той ме помоли да не го разпитвам. Имаше като лека драскотина на челото", разказа бившата полицайка пред съда.

Служителят на Семерджиев Зоро Спасов обаче заяви, че именно тя е държала стълбата, докато Семерджиев се качвал по нея в дома си. През това време Спасов и друг негов колега Александър Исса свалили номерата от колата на Радева. После измили нейният автомобил и си тръгнали. Другият работещ в автомивката Исса каза пред съда, че Радева и Семерджиев се прегръщали и целували "приятелската".

Радева обясни, че след като стълбата е била свалена от колата е помолила служителят на автомивката Зоро да размени номерата на колата ѝ, тъй като единият бил изкривен.

Симона Радева обяви по време на свидетелския разпит, че е разбрала от медиите, че именно нейния познат Георги Семерджиев е предизвикал катастрофата. Това станало точно преди той да бъде изведен от дома му от полицията.