/ пресцентър, МРРБ
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова се срещна с представители на "Автомагистрали - Черно море" АД и на КНСБ във връзка със забавени плащания към фирмата за изпълнени от нея ремонтни дейности в участъка между Чирпан и Стара Загора на АМ "Тракия". Тя увери, че се търсят 40 млн. лева, с които да се осигури нужният финансов ресурс.Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

В срещата са участвали също заместник-министър Тодор Анастасов, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Апостол Минчев, Цветелина Лазарова - началник на кабинета на регионалния министър, и Мирослава Владимирова - главен секретар на МРРБ.

„Автомагистрали“ вече е с ново ръководство

Извършената от "Автомагистрали - Черно море" АД работа е приета, е станало ясно по време на срещата.

Ръководството на МРРБ е уверило представителите на фирмата и на синдикалната организация, че се работи за осигуряване на необходимия финансов ресурс за изплащане на дължимата сума, която възлиза на около 40 млн. лв.

Комитова: Никой не спира строителството на АМ „Хемус”

Възможните източници на средства са от бюджета или чрез бюджета на "Автомагистрали" ЕАД. Проучва се финансовото състояние на държавната компания, за да се прецени дали фирмата може да плати необходимите средства. Предстои провеждане на среща с нейното ново ръководство.

Зам.-министър Тодор Анастасов е информирал, че запорът на сметките на "Автомагистрали" ЕАД е премахнат.

Министър Комитова е коментирала, че за качеството на изпълнената работа по републиканските пътища в страната ще се разчита на контрол от страна на гражданите, които да сигнализират министерството в случай на недобро състояние. Тя отново е отбелязала, че според нея най-скъпото строителство е незавършеното и затова държи работата по започнатите обекти да бъде завършена.