Луксозно обзаведена спалня, която се води стая за медицинска помощ има в държавното дружество „Автомагистрали”. Това разкриха от новото ръководство, назначено след идването на служебното правителство.

В стаята има смарт телевизор, голямо легло, гардероб, маси и диван, както и душ кабина с масаж, информира NOVA.

„Със сигурност не е стая за спешна медицинска помощ, както е по заповедта и както би трябвало да бъде. На хората това им прилича масово на хотелска стая”, обясни Десислава Христова, член на УС на „Автомагистрали”.

От предишното ръководство обясниха, че по закон са били длъжни да имат подобно помещение.  

„Тази стая, мисля, че даже се ползва преди месец, когато на една служителка й прилоша, падна й кръвното и я заведоха там. Така ми докладваха. Но тази стая е направена точно за това”, заяви Стоян Беличев, бивш изпълнителен директор на „Автомагистрали”.

По рафтовете на гардероба има кутия с бонбони, чехли, както и бисквити.

„Вчера е имало кутия с бонбони снимани, днес вече имаме и чехлички, и душ гел, а сигурно и до довечера не са се сетили и някой презерватив да сложат”, коментираха от старите началници.

От новото ръководство са открили документи, че само част от мебелите в тази стая са стрували 8000 лева. Колко обаче е била стойността на целия ремонт не се знае, тъй като е правен заедно с останалите помещения и липсват отделни фактури.

„Достъпът до тази стая е бил твърде ограничен. Не мога да кажа за момента кой точно я е ползвал, имам си своите предположения”, каза Десислава Христова.
NOVA