/ БГНЕС
Разпоредително заседание по делото срещу Северин Красимиров, обвинен за убийството на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на русенска телевизия и водеща на предаване, ще се състои днес в Съдебната палата в Русе. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

Картината около жестокото убийство на Виктория Маринова се избистря все повече

Срещу 21-годишния подсъдим Северин Красимиров са повдигнати три обвинения за извършени тежки умишлени престъпления - изнасилване, блудство и убийство по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост. За последното законодателят е предвидил наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Обвинението бе внесено в съда на 19 март т.г. По време на досъдебното производство, продължило пет месеца, са разпитани повече от 30 свидетели и са направени над 15 експертизи.

Северин Красимиров призна за убийството на Виктория, съжалявал (ВИДЕО)

Тогава окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че това е криминално престъпление, извършено по сексуални подбуди, като няма връзка с професионалната дейност на жертвата. Той каза още, че по време на досъдебното производство Северин Красимиров се е признал за виновен.

БГНЕС

От пресцентъра на Окръжния съд обясниха, че защитата на обвиняемия е внесла в началото на този месец искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното съдебно следствие. Красимиров е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Ако съдът приеме делото да бъде разгледано по този ред, наложената присъда ще бъде намалена с една трета.

Обвиняемият за убийството на журналистката Виктория Маринова иска съкратено производство

Председател на разширения съдебен състав ще бъде съдия Юлиян Стаменов.

Тялото на Виктория Маринова бе открито до крайбрежната алея в Русе на 6 октомври м.г., а четири дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров. На 19 октомври Окръжният съд в Русе го остави за постоянно в ареста. При гледането на мярката му, Красимиров заяви: „Виновен съм, ако присъдата е доживотен затвор - ще го лежа”.
БТА, БГНЕС