/ БГНЕС
Това е една от предложените промени в Закона за движение по пътищата
Всички автобуси, независимо от възрастта им, да бъдат оборудвани с колани и видеокамери. Такава промяна в Закона за движение по пътищата ще предложи Министерството на транспорта.

Това​​​Това обяви ресорният министър Ивайло Московски след изслушването му в парламента за тежката катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени.
 
Транспортното министерство затяга контрола за безопасност при превозите на пътници

В момента коланите не са задължителни в автобуси, които не са оборудвани с такива, но са задължителни, когато ги има, добави Московски.

Той припомни, че на 23 април започва обсъждането на новия Закон за движение по пътищата, а министерството се ангажира да включи новите мерки за безопасност в наредбата, която ще последва закона. Министърът очаква това да стане факт в рамките на един-два месеца.
 
Проверката по случая с пътния инцидент с автобус на компания "Юнион Ивкони" продължава. До момента е установено, че техническото състояние на превозното средство е било изправно, а шофьорът и автобусът са имали всички необходими документи, посочи Ивайло Московски.
 
Обвинената за трагедията на АМ Тракия шофьорка скри лицето си в съда (СНИМКИ/ВИДЕО)

В момента ДАИ и МВР проверяват дали водачът на автобуса е минал медицински преглед и тест за алкохол.

Шофьорът на автобуса се чувства виновен за жертвите в катастрофата (ВИДЕО)