/ Thinkstock/Getty Images
Походът е в подкрепа на традиционното семейство от мъж и жена
Традиционни семейства от цялата страна излизат на поход
97716
Традиционни семейства от цялата страна излизат на поход
  • Традиционни семейства от цялата страна излизат на поход
Първият по рода си за България национален „Поход за Семейството“ ще се проведе в пет от най-големите градове на страната ни. В различните градове шествията в подкрепа на традиционното семейство от мъж и жена ще тръгнат в различни часове – в Пловдив в 11, във Варна в 15:30, в Бургас в 18:00, в Русе в 17:00 ч. В София шествието ще тръгне от Народното събрание в 14 часа.

2017: В противовес на гей-парада: Парад „ЗА“ традиционното семейство
 
Акцент в похода в част от градовете ще бъдат двойки, облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. Участниците в похода ще изразят своята позиция по важни за обществото въпроси, свързани с брака, семейството и децата, заяви Ивайло Тинчев, един от организаторите на събитието: "Ние ще издигнем нашия глас в защита на брака между мъж и жена и традиционното семейство и семейни ценности. Самото събитие е по-скоро празник, а не протест, въпреки че, разбира се, ние не сме съгласни с начина на провеждане на тези гей паради, прайдове и т.н."
 
По време на похода ще бъде прочетена декларация, адресирана до народните представители, с призив за подкрепа на брака и семейството и за защита на децата от джендър политиките. Предвижда се за финал на събитието да бъдат пуснати десетки балони, с надпис „ЗА семейството от мъж и жена“.

2016: Отговор на гей парада: Семейства танцуват заедно на площада

dariknews.bg


Най-добрата среда за израстването на едно дете е традиционното семейство, посочи Ивайло Тинчев: "Това, което дава майката, не може да бъде дадено от бащата. И това, което дава бащата, не може да бъде дадено от майката. Това го осъзнава всеки един самотен родител или всеки родител, който копнее децата му да бъдат отгледани и възпитани добре. Мисля, че този факт е достатъчен, за да твърдим, че традиционното нормално семейство между мъж и жена, които обичат децата си и се грижат за тях, е най-важното нещо за едно дете - да израсне в добра среда".
 
Здравите семейства носят огромна полза и за съпрузите, и за децата, категорични са организаторите на похода. Те очакват в събитието да се включат хиляди привърженици на традиционното семейство и християнските ценности в обществото ни.

„София Прайд“ тази година под надслов „Различни хора, равни права“