/ БГНЕС
Шествия, паради и концерти налагат промени в движението в София
97718
Шествия, паради и концерти налагат промени в движението в София
  • Шествия, паради и концерти налагат промени в движението в София
Във връзка с предвидените поредица шествия в столицата днес ще има промени и в организация на движението. На обявените сборни места ще бъдат изградени буферни зони за участниците в шествията. Там няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки и боксове.

„София Прайд“ тази година под надслов „Различни хора, равни права“
 
В София днес ще има паради, шествия и концерти. Първото заявено шествие е под наслов „Поход за семейството”. То ще започне в 14 часа на пл. „Народно събрание“ и ще премине през бул. “Цар Освободител“, пл. „Независимост“ и булевардите „Княз Ал. Дондуков“, „Княгиня М. Луиза“ и „Витоша“. Шествието ще приключи при Националния дворец на културата около 16:30 часа.
 
Минути преди края му пък ще започне традиционният „София прайд”. Участниците в него ще се събират пред Паметника на Съветската армия и ще преминат по булевардите „Цар Освободител“ и „Васил Левски“, улиците „Ген. осиф Гурко“ и “Г.С.Раковски“ и  бул. “Княз Ал. Дондуков“. Очаква се мероприятието да приключи около 22 часа на началната си точка.

СДВР
БГНЕС

От 17 до 20 часа в близост до билетния център пред НДК ще се проведе концерт, озаглавен „За възраждане на семейните ценности”.
 
Трето шествие ще започне в 18 часа, като сборният му пункт ще е отново пред НДК. Участниците ще се придвижат по бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Граф Игнатиев“ и бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“. Те ще преминат и пред сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и по алеята покрай сектор „Г“ на стадиона до езеро „Ариана“ в Борисова градина, където събирането ще приключи.

Традиционни семейства от цялата страна излизат на поход
 
Преди, по време и след провеждането на тези прояви в центъра на столицата ще има засилено присъствие на полицейски служителите на СДВР и Главна дирекция „Национална полиция“. Те ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града. На обявените сборни места ще бъдат изградени буферни зони за участниците в мероприятията. На тези места няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки и боксове.
 
През целия ден на улиците, през които ще преминават шествията, поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението на автомобили. От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провежданите събития, да проявят толерантност и да спазват указанията на полицаите.