Отговор на гей парада: Семейства танцуват заедно на площада
Отговор на гей парада: Семейства танцуват заедно на площада / netinfo
Отговор на гей парада: Семейства танцуват заедно на площада
87810
Отговор на гей парада: Семейства танцуват заедно на площада
Отговор на гей парада: Семейства танцуват заедно на площада
  • Отговор на гей парада: Семейства танцуват заедно на площада
  • Отговор на гей парада: Семейства танцуват заедно на площада

Близо 100 семейства се събраха на площада пред Община Бургас в танц на любовта. "Всяко дете заслужава да има мама и татко", "Бог създаде Адам и Ева, а не Адам и Иван", "Семейството е основна клетка на всяко общество", "Здрави общества се изграждат от здрави семейства". Това бяха част от транспарантите по време на нетрадиционното събититие в защита на традиционното семейство.
Събитието, което се организира от протестантските църкви в града, се проведе в отговор на предстоящия гей парад в столицата тази вечер. Участниците бяха облечени в розови и сини тениски, с напдип "За" традиционното семейство".
"Повод е гай парада, но причината е цялостната стратегия за насаждане на възгледа, че хетеросексуалния начин на живот е несвободен избор на ориентация и е равностоен на хомосексуалния. Ние като родители се чувстваме засегнати в правото си да възпитаваме децата си в хетеросексуален начин на живот", каза Нели Точнева от организаторите.
По време на събитието беше представена европейската гражданска инициатив

Отговор на гей парада Семейства танцуват заедно на площада
netinfo
"Мама, татко и деца" в защита на семейството. Това е нов инструмент в демократичното участие в ЕС, позволяващ на 1 млн. граждани да участват пряко в разработването на политики на съюза, призовавайки ЕК да направи законодателно предложение. Основна цел на инициативата е да защити правата на децата, брака и семейството, като призове ЕС да приеме законодателство, което зачита правата на всяка държава - членка сама да определя политиките си в областта на брака и семейството.

Пастор Живко Точнев от църква "Благовестие" обясни, че събитието не е насочено срещу хомосексуалистите, а е контрапункт на все по-агресивно налагащата се демонстрация на сексуалността, която води до твърде ранно сексуализиране на подрастващите и подкопава устоите на брака.
Повечето от участниците на манифеста бяха дошли с техните деца.

Повече по темата, чуйте в звуковия файл от п-р Живко Тончев и Нели Тончева: