/ БГНЕС
Заразата със сигурност не се предава по телевизора, каза вицепремиерът
„Благодаря на медиите, че информират гражданите за мерките срещу коронавируса. Но в стремежа си да информираме, нека да не създаваме психоза. Сега се наблюдава една психоза. Това е заболяване с малко по-висока смъртност от грипа. Взети са всички мерки“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на сутрешния блок на NOVA.

“Хората не се пускат в болничен от телевизора. Здравният министър не може да пусне една трета от България в болничен. Ананиев не е лекар. Болничен се дава от лекар“, коментира той призива на здравния министър хората със симптоми да излизат в болничен или в отпуска .

Ген. Мутафчийски: Има втора вълна на грип тип Б, Русе не е пламнал с коронавирус

„Получил се е шум. Болничен се изписва от лекар, а не от министър на здравеопазването и от телевизията“, добави той. „По преценка от възраст, състояние на имунната система и района, от който идва. Трябва да сме гъвкави и да действаме според ситуацията. Това се случва по преценка на лекаря“, уточни Дончев.

Доброволната карантина - не с болничен, а с отпуск

“Пандемията от коронавирус няма как да не се отрази на световната икономика. Това няма да има благоприятен ефект върху българската икономика. Според прогнозите на всички разпространението на вируса ще бъде ограничено“, каза още вицепремиерът.

Не може всеки, които е кихнал да има коронавирус. Със сигурност не се предава и по телевизора“, заяви Томислав Дончев.
nova.bg