/ iStock/Getty Images
Днес с преминаването на студен атмосферен фронт от запад на изток на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще са от 5°-8° в западните райони до 14°-16° в източните райони.

В новогодишната нощ в Източна България все още ще превалява, но до сутринта и там валежите ще спрат. В почти цялата страна вятърът ще стихне, в североизточните райони ще е до умерен от северозапад. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще е почти без промяна, вечерта ще започне да се повишава.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще продължи да духа до умерен югозападен вятър. В новогодишната нощ ще превали дъжд. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

В планините облачността ще е значителна. Ще превалява дъжд, над 1700 метра - сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. След обяд в масивите от Западана България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около 0°.

Новата година ще започне с предимно слънчево време в по-голямата част от страната. Със стихването на вятъра сутрин на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Въпреки слабото понижение на температурите, ще остане по-топло от обичайното за началото на януари.

В събота през деня ще духа слаб южен вятър.

В неделя облачността бързо ще се увеличи, в югозападните райони още сутринта ще завали дъжд, а до края на деня на места и в останалата част от страната ще превали слабо. Вятърът ще се ориентира от югоизток. Температурите ще са с 2-3 градуса по-високи.