/ БГНЕС
Тежка катастрофа между две коли стана на столичния булевард „Цариградско шосе” в района на кв. „Горубляне”, предаде БГНЕС.

Единият от автомобилите се е преобърнал по таван. За щастие пътният инцидент се е разминал без сериозно пострадали и без жертви.

От пресцентъра на МВР уточниха, че причината за катастрофата е отнето предимство при ляв завой на червен светофар от единият от водачите. Шофьорът на обърнатата кола се е опитал да избяга, но полицията много бързо го е намерила и задържала, заяви очевидец. По свидетелски показания купето на обърната кола е миришело на алкохолни пари.

катастрофа Цариградско шосе
БГНЕС

Инцидентът е станал около 10:00 ч. Един от потърпевшите е Милан Хараланпиев, който разказа как се е случила катастрофата. Мъжът няма наранявания, прегледан е в линейка и всичко с него е наред.

"Как се случи всичко. Пътуваме по платното в посока София, свети ни зелен светофар. Изведнъж въпросният автомобил се прокрадна от отсрещното платно и направи рязко ляв завой пред мен. Натиснах спирачки, но за съжаление не успях да спра. Все пак се движим с 50 км/ч. В последния момент ме закачи. Слава Богу, не връхлетя върху мен, 2 метра по-нататък и нямаше да можете да ме интервюирате в момента“, обясни Харалампиев.

катастрофа Цариградско шосе
БГНЕС

Според него другият шофьор с обърналата се кола е минал категорично на червено:

„Докато изляза, колата беше по гръб, него го извадиха едни хора и той хукна да бяга до аптека. Настигнах го, взех му документите, за да може да бъде издирен. Полицията много бързо реагираха, тръгнаха по следите му и го намериха“.

Според Харалампиев, мъжът му се е видял „леко замаян“. Категорично не може да твърди дали е бил пиян. Хората, които го извадили заявили, че купето е миришело на алкохол.

Полицията, пожарната и линейката са дошли много бързо в рамките на 3 минути, разказа още Милан Харалампиев.

катастрофа Цариградско шосе
БГНЕС

БГНЕС