Съпругът на Севделина Арнаудова Делян Димитров коментира пред NOVA обиска в дома на медийния съветник на Бойко Борисов. Той обясни, че полицията е търсила документи, уличаващи Борисов, Владислав Горанов и Васил Божков.

„Иззеха командировъчни на съпругата ми, телефони - стари и нови, някакви флашки. Провериха цялата къща”, посочи Димитров.

Той изрази недоволството си от начина, по който е извършен обискът в дома им: „Докато вечеряме с моето дете, на осем години. Влизат вкъщи при детето ми… То започна да плаче и да бяга”, обясни съпругът на Арнаудова.

Борисов прекара нощта в ареста - какво следва (ВИДЕО)

Димитров разкри, че е попитал полицаите дали не е могло да извършат претърсването през деня, получил отговор: „По принцип може и така да го правят и така са го правили”. Но сега трябвало по този начин. Наредено им е”, поясни той.

Съпругът на Арнаудова заяви, че органите на реда са претърсили само служебния му автомобил. „Слязоха, снимаха номера и го пратиха. След няколко минути излезе информация, че е намерен джип на „Аркад” в дома на Севдалина Аранудова”, обясни Димитров.

Членове и симпатизанти на ГЕРБ са пред ГДНП, протест и пред Министерски съвет

Той потвърди, че джипът е на фирмата, строила „Балкански поток”, и уточни по какъв начин се е озовал у него. „Когато приключи проектът, те ни дадоха техни коли, които бяха взели на лизинг, за да ги ползваме. Както дадоха на нас джипове и пикапи за районите в страната. Така и дадоха на Министерството на екологията и на Агенцията по горите. Дали са ни да ги ползваме, не знам каква е тази бомба”, подчерта той.

Димитров попита: „Ние какви сме, престъпници ли сме, погазил съм Конституция ли”. И уточни: „Не знам какво ще измислят, живеем в демокрация. Всичко е за да се отнеме вниманието от важните неща”, категоричен е той.