Апелативният съд в София остави окончателно в ареста Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на 5 юли в столицата, при която загинаха две млади момичета.

Според съдиите има достатъчно доказателства, които обосновават предположение, че именно Семерджиев е причинил катастрофата.

Семерджиев не присъства днес в съда. Той не дойде за съдебното заседание, на което се гледа мярката му за неотклонение на по-високата инстанция.

Заради топче амфетамин: Повдигнаха четвърто обвинение на Семерджиев

Семерджиев е подал молба за неприсъствие в Софийския апелативен съд днес. Неговият адвокат поиска на клиента му бъде наложен домашен арест с възможност за електронно проследяване.

Прокуратурата повдигна в сряда ново обвинение на Георги Семерджиев.

Той е обвинен за притежание на наркотици, след като в катастрофиралата кола бяха намерени амфетамини. Те не са били в голямо количество, но все пак попадат под ударите на закона и затова Семерджиев е с още едно обвинение. С това обвиненията срещу него стават четири.

Георги Семерджиев пред съда: Не разбирам в какво съм обвинен, бях отвлечен и не помня нищо

Предходните три са: за причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – фалшиво свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.