Апелативен съд - София даде ход на делото за убийството на Евгения Чорбанова. Софийският градски съд постанови на 20 октомври доживотен затвор за Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров за убийството на Евгения Чорбанова.

След присъдата Апелативният съд отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, и му наложи парична гаранция в размер на 5000 лв.

Доживотен затвор за Орлин и баща му за убийството на Евгения

Страните по делото, включително двамата подсъдими, поискаха да се даде ход на делото. Адвокат Димитър Марковски поиска от съда да се направи психолого-психиатрична експертиза на Орлин Владимиров, която да установи психо-емоционалното му състояние. Съдът отхвърли искането.

Отхвърлено бе и искането за още един оглед на дома на двойката, където се предполага, че е станало престъплението.

Протест след решението на съда да пусне под гаранция от 5000 лв. свекъра на убитата Евгения

Софийският апелативен съд назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената.

Експертизата бе поискана от защитата на двамата подсъдими. За изготвянето ѝ ще се ползват всички данни по делото, резултатите от аутопсията на жертвата и ще установи дали твърдяното от Орлин Владимиров, че Евгения си е ударила главата в шкаф, е довело до смъртта ѝ.

Тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин.

Делото продължава през май.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на ден
Константин Костов/БТА