Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана на горна инстанция
Софийският градски съд постанови доживотен затвор за Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров. Петчленният състав се съвещава три часа, докато реши какво да бъде наказанието за двамата.

Те са обвинени за убийството на Евгения Чорбанова, съпруга на Орлин. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана на горна инстанция.

Орлин за убийството на съпругата му Евгения: Никога не съм искал нищо от това да се случи

Според съдебния състав убийството е извършено умишлено и по особено мъчителен за жертвата начин. 

Орлин и Пламен Владимирови ще трябва да заплатят на семейството на убитата Евгения общо 2,3 млн. лева, както и разноските по делото.

Според съдебния състав обвинението е напълно доказано. Независимо, че Пламен Владимиров не е извършител, а само помагач, той носи огромна отговорност, равностойна с тази на физическия извършител, мотивира се съдия Вера Чочкова, председател на съдебния състав. Според нея Пламен е можел да предотврати тази "отвратителна трагедия".

Превъзпитането е възможно и затова трябва да се даде възможност на двамата подсъдими, след определен срок, за преоценка на наказанието, посочи още тя. Процесът беше труден, съдът се дистанцира от емоциите, обясни още решението си съдия Чочкова.

Присъдата е постановена не поради липса на смелост и страх от общественото мнение, както заяви защитата на подсъдимите, а защото съдебният състав е убеден във виновността им и в справедливостта на наказанието, каза съдия Вера Чочкова.

Капка Чорбанова, майка на жертвата, каза пред медиите, че е доволна от присъдата, но дори и няколко милиона няма да върнат детето ѝ. Тя прогнозира, че борбата ще продължи, тъй като очаква подсъдимите да обжалват наложеното им наказание.

Прокурорът по делото Иван Кучиев посочи, че държавното обвинение е удовлетворено от наложеното наказание. Той се солидализира със съда, че процесът е бил труден, както и самото събиране на доказателства.

"Никога не съм искал нищо от това да се случи", каза Орлин Владимиров в последната си дума пред съд днес.

Тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин. На предходното заседание по делото Орлин даде за първи път обяснения пред съда. Мъжът разказа, че Евгения го е нападнала, той я е блъснал, след което тя е паднала и се е ударила, после е спряла да диша.