/ Снимка: Дарик, архив
Очаква се съдът във Варна да разгледа искането за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Борислав Н, който уби по особено жесток начин съпругата си.
 
Прокуратурата иска постоянен арест за Борислав, обвинен за убийството на съпругата си

41-годишният Борислав беше привлечен като обвиняем за убийството на съпругата си, извършено по мъчителен начин и с особена жестокост. Той беше задържан за срок до 72 часа от наблюдаващия делото прокурор.
 
Ще има ли още един обвинен за убийството във Варна?

На 24 февруари в жилището, наето от семейството, Борислав пребил съпругата си. Двамата били женени от няколко години, но бракът им не вървял. За поредна вечер между съпрузите, които били в развод, избухнал скандал, който прераснал в побой над 40-годишната жена. След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. След това майка и син напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.
 
40-годишна жена почина след побой от съпруга си

След като 40-годишната жена не отговаряла на телефонните повиквания на майка си, бил подаден сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна. Изпратени били служители на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било открито тялото на жертвата.

Незабавно бил извършен оглед на местопроизшествието от разследващи полицаи в ОД на МВР във Варна под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.
БГНЕС