/ БГНЕС, архив
Структурите на ГЕРБ от цялата страна заявиха подкрепата си към Делян Добрев и призоваха оставката му да не бъде приета. Декларации до медиите разпратиха от ГЕРБ София, София област, Перник, Пазарджик,Велико Търново, Русе, Разград, Варна, Бургас и др.

"За нас е омерзително, че един добър и достоен човек беше принуден да се оттегли от политиката чрез клевети и откровени манипулации", се казва в текста, разпространен от пресцентъра на партията. Той е подписан от заместник-председателя на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, областния координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов, депутати, общински съветници, членове и симпатизанти на партията в столицата.
 
ГЕРБ Хасково не подкрепя оставката на депутата Делян Добрев

"Не подлагаме под съмнение, че Делян ще спечели съдебните битки за истината, които му предстоят. Не подлагаме под съмнение и неговата невинност. Но за нас е недопустимо да останем безучастни спрямо поредния опит за очерняне на един чист човек от страна на "другарите" от БСП", се посочва в съобщението.
 
"Ние, членовете на областната структура на ПП ГЕРБ Разград, категорично заставаме зад нашия колега и народен представител Делян Добрев. Ценим високо неговата морална постъпка, но изразяваме несъгласието си елементарни внушения от страна на БСП да стават повод, един доказано честен и почтен човек да им става заложник", пишат от партията в Разград.
 
Делян Добрев се оттегля от всички заемани постове

"В политиката доверието е от ключово значение и Делян Добрев е доказал, че може да го печели. Заради доверието на тези, които го избират, си струва да се противопоставим на всички опити за неговото оклеветяване. Делян Добрев е човек с безспорни качества и компетентност, морал и добросъвестност и нелепи твърдения не могат да им опонират!", се посочва още в декларацията.

Областното ръководство на ГЕРБ Велико Търново отправя апел към Изпълнителната комисия на партията, да не приема оставката на народния представител и областен координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев.
 
ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на Хасково, бил разочарование

"Намираме поведението на Добрев за мъжко и достойно, предвид факта, че името му бе злонамерено опетнено. Не бива обаче да се допуска, маниерите на леви политици да налагат на обществения живот у нас интригантския си модел. От десетилетия прийомите на левицата включват изкривяване на факти, изопачаване на обстоятелства и лъжливи, обаче "апетитно" звучащи твърдения. Поредната "сензация", която бе произведена по адрес на Делян Добрев е един добре измислен скандал и доказателство, че левицата у нас лицата си мени, но нрава - не", пишат в позицията си колегите му от Велико Търново.

Този следобед в социалната мрежа беше създадена Facebook група "Заставам зад Делян Добрев и не приемам неговата оставка!!!".
 
"Всички ние членовете на тази група подкрепяме и заставаме зад Делян Добрев, вярваме в неговата честност и невинност! Оценяваме и подкрепяме напълно неговият морален и достоен акт да подаде оставка и да напусне всички заемани постове в ПП ГЕРБ, за да не да не "тежи на правителството" и на ПП ГЕРБ!", пишат организаторите на групата. Те също призовават депутатите от ГЕРБ да не приемат оставката на колегата си, когато парламентът гласува освобождаването му в пленарната зала.