/ Дарик радио, Хасково
Оставката на хасковския кмет Добри Беливанов и изключването му от партията поискаха днес от областната структура на ГЕРБ. Това бе съобщено на извънредна пресконференция.
Депутатът Евгения Ангелова посочи причините за исканата оставка - мудното управление и неспазване на предизборните обещания от Беливанов.

Решението на хасковската структура ще бъде изпратено до Изпълнителната комисия в централата на ГЕРБ.

Делян Добрев се оттегля от всички заемани постове

Пред Дарик обаче градоначалникът заяви, че няма да подаде оставка и да напусне партията. Беливанов препоръча на хората от ГЕРБ да се запознаят с решението на централното ръководство на партията на Бойко Борисов.

ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на Хасково, бил разочарование

От всички структури на ГЕРБ в област Хасково, народните представители, областният управител, кметовете на общини и общински съветници от ГЕРБ заявиха, че не приемат оставката на Делян Добрев, но искат тази на кмета Беливанов. На проведения брифинг областният управител Станислав Дечев заяви по повод подадената от Добрев оставка: "Заставам плътно зад Делян Добрев. Той направи мъжки и достоен акт. Ще продължаваме да работим заедно, защото сме един отбор. Аз не приемам неговата оставка. Делян Добрев е пример за нас, за младите, за да не пострада ГЕРБ".