Министър-председател на служебното правителство отново е Стефан Янев. В сградата на президентството той благодари на президента Радев за доверието и оценката на свършеното от служебния кабинет.

"Доверие, което от името на новоназначения служебен кабинет, обещавам да бъде оправдано по най-добрия начин. Трябва да обърнем поглед напред. Новият служебен кабинет и неговите задължения могат да бъдат фокусирани в две направления - организацията на честни и свободни избори", изтъкна той.

Новото служебно правителство положи клетва пред президента

"Изборите са фундаментът на демокрацията, надявам се българските избиратели да са мотивирани и да имаме конструктивна конфигурация в следващия парламент. Нуждаем се от правителство подкрепено от стабилно парламентарно представителство. България се нуждае от устойчива перспектива. Едновременно с това, времето, което предстои, няма да е леко. Предстоят тежки месеци и ще трябва да се полагат много усилия за решаването на проблемите на гражданите, да се управляват ефективно кризите и да се предотвратяват нови такива. Служебният кабинет ще положи всички усилия интересите на гражданите да бъдат защитени", обеща Стефан Янев.

Имената на новите служебни министри са публикувани в „Държавен вестник"

"Оценката за служебните кабинети ще бъде дадена от българските граждани. Ще продължа да работя съвестно и отговорно в интерес на страната си. Каузата е една - България и нейното благополучие", каза още министър-председателят.
БГНЕС