/ БГНЕС
Спорът между БСП и ГЕРБ за резултатите от провелите се частични местни избори в селата Галиче и Беден се пренесе в парламента.
 
БСП със сигнали до прокуратурата за нарушения при изборите в Беден и Галиче

„Тежкият златен ланец и победоносно вдигната чаша с уиски са регалиите на местната власт в Галиче. Това е така от години и ще продължи да бъде така, защото бившият кмет Ценко Чоков, осъден на затвор за побой, отвличане и грабежи, активно участва и допринесе за избора на кандидата на ГЕРБ, който е негов личен приятел и близък съратник“, заяви от парламентарната трибуна Крум Зарков от „БСП за България“.
 
БСП ще иска касиране на изборите в селата Галиче и Беден

От БСП не признават резултатите от провелите се избори в Галиче и Беден и вече сезираха прокуратурата с надеждата вотът да бъде касиран заради съмнения за нарушения на изборните правила.
 

БГНЕС


„В деня на изборите в Галиче се появяват непознати за местните граждани хора. Много от тях работят в кабелна телевизия, собственост на общинския ръководител на ГЕРБ. Новите избиратели са регистрирани на адреси в полуразрушени и отдавна изоставени сгради. Превозвани са организирано“, каза още Зарков. От парламентарната група на БСП настояха и за изслушване на министъра на вътрешните работи Валентин Радев за действията на полицията в изборния ден.
 
ГЕРБ: Не приемаме внушенията на БСП

В отговор Тома Биков от ГЕРБ оспори твърденията на опозицията, че хора са дописвани в изборните списъци и ги определи като лъжа. „Вашият шок е странен. Той показва, че въпреки губенето на избори от 10 години, не сте се научили да губите с достойнство“, обърна се Биков към БСП. „За Галиче излъгахте, че са дописвани хора, това се вижда в списъците. Дописани са няколко члена на СИК. Става въпрос за двама-трима души“, допълни още той.
БГНЕС