Скандалният кмет на Галиче Ценко Чоков
Скандалният кмет на Галиче Ценко Чоков / БГНЕс, архив
Спецсъдът върна Ценко Чоков в ареста. Решението беше взето след заседание цял ден, на което прокуратурата дори поиска разпит на нов свидетел, който обясни, че Чоков му е оказал натиск, за да промени показанията си срещу него.

Според съда, ако остане на свобода, Ценко Чоков може да извърши ново престъпление. До сега той беше под парична гаранция от 10 000 лева, която беше отнета в полза на държавата.
Решението на спецсъда не е окончателно и може да бъде обжалвано от защитата на Ценко Чоков, който заедно със сина му и още няколко души е подсъдим като ръководител на организирана престъпна група.

Ценко Чоков излезе от ареста, прибра се в Галиче

С определение на Апелативния специализиран наказателен съд на 13 февруари бе изменена мярката за неотклонение на Ценко Чоков от "задържане под стража" в "парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Чоков се прибра в Галиче и това породи притеснение у свидетели срещу него.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от председателя на ВКС Лозан Панов да прецени дали не е необходима проверка за начина, по който е направено случайното разпределение относно мерките за неотклонение по делото на Ценко Чоков на съдия Даниела Росенова.
 
Проверяват как е разпределено делото на Ценко Чоков

Председателят на ВКС Лозан Панов се обяви за изясняване на обстоятелствата как е разпределено делото по мярката за неотклонение на Ценко Чоков. Панов обясни, че е започнал разговори по темата с председателя на спецапелативния съд по казуса.
 
Оглавилата съдебния състав, който пусна Чоков под гаранция - Даниела Росенова, обясни, че разпределението било направено от неин колега, докато тя била в отпуск.
БТА