/ БГНЕС, архив
Спецсъдът не даде ход на делото срещу Ценко Чоков, сина му Мартин и още шестима. Чоков е подъсдим като ръководител на организирана престъпна група за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди и палежи.
 
Ценко Чоков излезе от ареста, прибра се в Галиче

Съдът е назначил служебни защитници на всички, които нямат адвокати. Част от тях обаче не са се запознали с материалите по процеса. Преди началото на съдебното заседание Чоков отказа да отговаря на журналистически въпроси. Делото не тръгна и защото част пострадалите, които прокуратурата е посочила не се явиха в залата.
 
Няколко от потърпевшите обясниха, че преди дни Чоков ги заплашвал да се откажат от показанията си. Това беше причина прокуратурата да поиска връщането на Ценко Чоков в ареста.
 
Проверяват как е разпределено делото на Ценко Чоков

В съдебната зала част от потърпевшите обясниха, че техни къщи и автомобили били запалени, плащали лихва в размер на 30%. Едни от тях предявиха претенции към част от подсъдимите. Други отказаха да бъдат както граждански ищци, така и частни обвинители в процеса.
 
Защитата поиска отвод на съдебния състав заради начина, по който се е съгласил да гледа искането за промяна на мярката на Ценко Чоков. Това искане беше отхвърлено. Предстои съдът да се произнесе, заседанието продължава.
БТА