Социалният министър Бисер Петков се срещна с протестиращите майки
Социалният министър Бисер Петков се срещна с протестиращите майки / БГНЕС
Социалният министър се срещна с протестиращите майки
99302
Социалният министър се срещна с протестиращите майки
  • Социалният министър се срещна с протестиращите майки
Майките от инициативата "Системата ни убива" планират преместването на палатковия лагер от пространството до парламента пред здравното министерство, където ще настояват за реформа в ТЕЛК. Това ще се случи след като депутатите одобрят законите за хората с увреждания и за личната помощ на второ четене, обяви Вера Иванова.
 
Днес в палатковия лагер на майките дойде социалният министър Бисер Петков, за да им съобщи, че законът за хората с увреждания е одобрен от правителството, а в петък ще бъде внесен за разглеждане от Народното събрание.
 
Правителството одобри проект на Закон за хората с увреждания

След като една майка сподели, че от ТЕЛК са намалили процента на увреждане на нейното дете с киста в мозъка, Вера Иванова се обърна към нея така: "Начинът е с протести. Елате и протестирайте с нас, ние от март ще бъдем пред здравното министерство заради ТЕЛК".

НСТС подкрепи частично проекта на Закон за хората с увреждания

Социалният министър се срещна с протестиращите майки
БГНЕС

Майките посрещнаха социалния министър Бисер Петков, който им съобщи за гласуването на закона за хората с увреждания и предстоящото му внасяне в парламента. "Надявам се, че и в Народното събрание, както беше заявено, тези законопроекти ще се гледат приоритетно", каза той.

Социалният министър се срещна с протестиращите майки
БГНЕС

Работодатели и синдикати с критики към Закона за хората с увреждания

Протестиращите майки ще проследят гласуването на законопроектите на първо и второ четене с готовност да излязат на нов протест, ако това не се случи. Палатките остават до финала на гласуванията, обяви Вера Иванова. "Така че палатките ще се махнат, когато се гласуват. Или всъщност не се махат, ние се местим през Министерството за здравеопазването, защото имаме още много неща да вършим", каза тя.

Симеонов за Закона за хората с увреждания: Заченат е в грях и под натиск

След днешното правителствено заседание стана ясно, че през следващата година държавата ще осигури около 486 милиона лева за политики спрямо хората с увреждания.