Проф. Асен Балтов вече не е директор на „Пирогов”. На негово място е назначен проф. Иван Поромански – началник на Клиниката по гнойно-септична хирургия на болницата, съобщиха от Здравното министерство.

Здравната каса установи нарушения при проверката на „Пирогов“, от болницата ще подадат възражение

Управителят на Националната здравноосигурителна каса проф. Петко Салчев е предоставил на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров резултатите от извършената проверка в болницата. С няколко протокола за неоснователно получени суми са били установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лв., посочват от ведомството.

"Това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата", допълват в съобщение до медиите от Здравното министерство.

Проф. Поромански е завършил Медицинския университет в София през 1985 г. От 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия в "Пирогов", като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

Лекарският съюз се обяви против „опитите за тормоз от НЗОК над лечебни заведения“

Междувременно проф. Балтов публикува пост на официалния си профил във фейсбук, в който се обръща към Петко Салчев: "Пирогов не е спирал да работи от 1951 година! Срам! Голям срам!"