Сидеров влезе в грозни пререкания с журналисти и протестиращи след протеста
Сидеров влезе в грозни пререкания с журналисти и протестиращи след протеста / Sofia Photo Agency: Юлиана Николова

Сблъсъци и провокации белязаха края на третия протестен ден късно вечерта в неделя.

След финала на протестното шествие, преминало през политическите централи на БСП, ДПС и „Атака" в София, Волен Сидеров, придружен от свои съратници, направи гневна обиколка до Народното събрание и влeзе в конфликт с журналисти и малкото останали участници от протеста.

Инцидентът стана около 23:30 ч. Малко след като хората си тръгнаха и на площада пред парламента останаха не повече от петдесетина спрели да протестират хора и журналисти, които всеки момент се готвеха да напуснат терена, стана ясно, че демонстрациите не са приключили.

От "Врабча" 1, гневно носещ се по бул. "Цар Освободител", се появи Волен Сидеров.

Със силно агресивно поведение, заобиколен от двайсетина едри партийни функционери, скандиращи "Атака, Атака!!!". Лидерът на партията за секунди внесе напрежение на площада, където допреди час хиляди негодуващи протестираха мирно, без да създават безредици и да влизат в пререкания с органите на реда.

Първата мишена на народния представител Волен Сидеров беше бусът на Канал 3 и намиращите се около него репортери и оператори.

След ритниците, ругатните и нападките по адрес на медийното отразяване на телевизията, Сидеров и обкръжението му се насочиха към полицаите, които се намираха зад загражденията пред сградата на Народното събрание.

За кратко време вилнеещата група успя да прескочи оградата пред парламента, за да може да отправи критиките си към всеки един от служителите на реда, които охраняваха протеста.

"Докога ще ги пазите, бе?!" и "Докога ще го д***те на Цветанов?!" бяха само част от репликите на народния избраник.

Сидеров и съратниците му нападнаха и малкото останали протестиращи като ги наричаха "наркомани" и "пияници".

Сцената до този момент изцяло наподобяваше скандала, в който се замеси Сидеров още в първите дни на работата на новото Народно събрание.

Ситуацията рязко се промени, когато лидерът на Атака прехвърли гнева си от полицаите, които не реагираха по никакъв начин на вулгарното му поведение, върху журналистите.
Всички останали на площада репортери се събрахме около него, за да го питаме защо се държи по този начин, което явно беше грешка.

Трудно е да се преразкаже как преминаха останалите десет минути на диалог между Сидеров и обкръжението му и представителите на медиите.

Ругатните, грубото отношение на едрите мъже с ясни задача да бранят лидера на Атака (неясно от кого), провокативното поведение на "дамите" в компанията, както и тоталната липса на адекватно поведение от страна на народния представител Волен Сидеров, са само малка част от акцентите на "панаира", с който завърши протестният ден в неделя.

Предисторията на конфликта също не е за пренебрегване. Немалка част от телохранителите на Сидеров, които не се свеняха да бутат репортерите малко преди полунощ, бяха забелязани час по-рано около централата на партията. Ясно личеше, че групата имаше готовност да се отзове на команда, непосредствено след като хората, скандиращи срещу Атака се разотидат. В крайна сметка така и стана, свършиха си работата!

Репортаж от среднощната обиколка на Волен Сидеров до Парламента, чуйте на Radio.DarikNews.bg