Те са поддържали контакт с Живко Коцев
"В хода на работата е установено, че Стефан и Марин Димитрови разполагат със значително влияние с МВР. С Живко Коцев и други служители те поддържат контакт". Това заяви председателят на ДАНС Пламен Тончев.

Тончев обясни, че са създали контакти и с хора от Агенция "Митници".

Василев: Не познавам Паскал и Стефан Димитров, а само Петя Банкова

Шефът на ДАНС обясни, че основната роля на Димитрови в контрабандния канал е да осъществяват контакт с хора на висши публични длъжности с цел осигуряване на протекция. Той обясни, че е постъпвала информация за замесени митнически служители в тази схема.

Тончев заяви, че до месец април 2023 г. Петя Банкова е била служител на ДАНС и не е имала официален достъп до информация касаеща дейността на Агенция “Митници”. Сигнали за противозаконна дейност към Банкова не е имало не мога да кажа по какъв начин е назначена за шеф на Митниците и с чии протекции е ползвала”, посочи шефът на ДАНС.

Министър Петкова: В МФ няма информация да са изисквали промяна в ръководството на Агенция „Митници“

Тончев обясни, че е знаел за контактите на Банкова с Димитрови, но като заместник-директор на Митниците не е имала правомощия да осъществява действия в тяхна полза. “Вече след това като директор е подпомагала Стефан и Марин Димитрови. Не мога да кажа, че министърът на финансите е знаел за нейните действия”, заяви Пламен Тончев.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС