Сакскобургготски беше на частно посещение в Силистра
Сакскобургготски беше на частно посещение в Силистра / netinfo

Необходимостта от сухопътен ГКПП открои като проблем в разговорите си със своите домакини от Силистра бившият премиер Симеон Сакскобургготски, който от снощи със съпругата си Маргарита и министри от своето правителство е на частно посещение в крайдунавския град.

Поканата е от собственика на силистренската фирма "Меком" и почетен консул на Румъния в България инж. Стефан Райчев. Симеон Сакскобургготски подчерта, че водените разговори са "неща, които се обсъждат в тесен приятелски кръг, не е нещо официално или с някакви други специални последици".

Фериботният комплекс за връзка между Силистра и румънския град Кълъраш и "по-пълното отваряне на границите ще допринесат за успеха на вашия край", каза пред журналисти министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, който също придружаваше бившия премиер.

В катедралния храм "Св.Св.Апостоли Петър и Павел" в Силистра, където Сакскобургготски и съпругата му запалиха свещи, бяха бившият областен управител на Силистра Петко Добрев и представители на ръководството на НДСВ в крайдунавския град.

Съпругата на Симеон Сакскобургготски доня Маргарита Гомес Асебо заяви, че през пролетта отново иска да се върне в Силистра. Двамата благословиха шестмесечния Калоян, който днес бе кръстен в силистренския катедрален храм "Св. Св. Апостоли Петър и Павел".

Около обяд Симеон Сакскобургготски и придружаващите го отпътуваха за столицата.