/ dariknews.bg, Деян Герговски
Еекип на Столичен инспекторат постави още два нови контейнера за приемане на текстилни отпадъци и материали. Новите места, на които са разположени са бул.„Сливница“ 187 и на кръстовището на ул. „Костенски водопад“ и бул. „Г. Делчев“, съобщиха от Столична община.

От началото на годината до 30 септември 2020 г. са събрани над 1000 т текстилни отпадъци, а за 2019 г. 1100 т. Целта на поставянето на този тип контейнери е да има разделно събиране на отпадъците и да не се изхвърлят текстилни материали на неопределени места, от където могат да бъдат използвани неправомерно за изгаряне.

На територията на Столична община има разположени 86 броя специализирани контейнери за текстилни отпадъци. В тях гражданите могат да изхвърлят стар текстил и кожени изделия и материали.

Контейнерите са снабдени със заключващ се механизъм и датчик, който отчита запълването, за да могат да бъдат обслужени своевременно. Контейнерите са разположени на комуникативни и леснодостъпни места.

Адресите на местата, където има такива специализирани контейнери могат да се видят на страницата на Столичен инспекторат. Призоваваме гражданите да използват контейнерите по предназначение.