Консултациите с "Продължаваме промяната" ще започнат в понеделник в 10:00 часа
"Очаквам българският парламент да произвежда закони, а не евтини интриги". Това бе коментарът на президента Румен Радев по повод обвиненията, че се намесва в избора на председатели на парламентарните комисии. Те бяха направени от представители на политическа партия "Продължаваме Промяната" заради спора кой да оглави спортната комисия в НС. 

Президентът Румен Радев обяви, че в понеделник ще покани на консултации за съставяне на правителство втората политическа сила в 48-ото Народно събрание. Това е парламентарната група на "Продължаваме Промяната", обяви държавният глава. 

Консултациите ще започнат в 10:00 часа, допълниха по-късно от прессекретариата на президента. 

Часове преди старта на консултациите при президента – прогнози на партиите за кабинет

"Ще поканя втората политическа сила в понеделник. Важно е консултациите да продължават, но е и важно да има ясно разбиране в самите политически партии, че е нужен диалог и то конструктивен диалог. Нужни са компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България", обяви Радев. 

"Сами виждате, че цикълът избори след избори, не е най-доброто решение. Така че кога ще връча първия мандат, ще зависи и от хода на консултациите", обясни Радев. 

Държавният глава Румен Радев в момента е на официално посещение в Молдова, където е по покана на президента Мая Санду.

Визитата е по повод 30-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Молдова, което двете страни отбелязват тази година.