ГЕРБ-СДС нямат никаква причина да отстъпват от това да реализират първия мандат, затова ще се опитат да започнат разговори по политики. "Правителство на малцинството е крайна опция, но все пак я има", заяви пред „Здравей, България” по NOVA Деница Сачева.

„Намираме се в ситуация на политическа криза и колкото по-бързо партиите започнат да водят диалог, за да решават проблемите, толкова по-добре”, категорична беше тя.

Радев на консултациите: ГЕРБ има голямата отговорност да състави правителство

Сачева обясни, че на закритата част от консултациите при президента, са обсъдени някои аспекти от бюджета.

Дали ние ще участваме в управлението на държавата, го решават избирателите, а не президентът или политическите ни опоненти”, каза Сачева. И допълни, че на разговорите с Румен Радев са му напомнили, че той е участвал в създаването на това, което днес не му харесва.

„Многократно сме апелирали към това да разговаряме с институциите и останалите партии. Диалог не значи безкритичност”, продължи Сачева. Затова и от ГЕРБ ще се опитат да започнат разговори и диалог по конкретни теми.

„Правителство на малцинството е крайна опция, но все пак е опция. Мислили сме го това, защото го дължим на избирателите. Персонален състав не е мислен, но ако се стигне до това, ще бъдат излъчени ярки личности”, продължи Сачева.

„Продължаваме Промяната” категорични: Няма да подкрепят кабинет с първия мандат


„Правителство без ГЕРБ не може да има. Ние правим компромиси, правим постъпки, правим опити, с контактна група, с отстъпки, компромиси.

Най-важните неща са националните приоритети и политиките, които има да реализираме. Не обсъждаме други варианти, преди да изчерпим вариантите с първия мандат”, каза още Сачева.

NOVA