Полицията продължава издирването на заподозрения за убийството на шестима души в Нови Искър Росен Желев Ангелов.

Убиецът от Нови Искър се укрива от 8 години заради присъда

Вчера беше открита къща във вилната зона на село Луково, в която вероятно той се е крил. Кметът на селото Румен Колев, който присъствал на огледа, сподели пред журналисти, че когато полицията влязла в къщата, там е било топло, а компютърът е работел.
 
"Видимо там е живял човек до 9.30-10.00 ч. сутринта вчера. Човекът, който е бил вътре, се е уплашил от медиите, които рано оповестиха информацията за акцията", коментира още Колев.
 
Росен Ангелов извършил шесторното убийство в Нови Искър, действал сам

Росен Ангелов не живее в селото, но ходи от време на време. По думите на кмета не е ясно кои са собствениците на къщата, а Ангелов най-вероятно се е самонастанил. Няма съседи, защото къщата е отдалечена.
 
Полицията разкри, че убиецът се е подготвял за осъществяване на плана си, като тренирал стрелба в двора на вилата. Освен това е имал и фитнес площадка, където е вдигал тежести и трупал мускулна маса. Според една от версиите Росен е имал връзка с убитата Кети Кюхова. Знае се, че двамата са били приятели във Facebook, а преди години тя ходила при него в Италия, където той живеел.

Евакуираха блок в София, в който е живял обвиненият за убийството в Нови Искър

Късно снощи се появи информация, че полицията е евакуирала вх.Б на бл.29 в столичния кв. "Дружба", в който се предполага, че някога е живял обвинения за шесторното убийство от Нови Искър.
 
Информацията се разпространи във Facebook групата "Дружба-София", в която интернет потребители коментираха, че някога Росен Ангелов е живял там. Информацията обаче не е потвърдена официално от полицията. В блока са отишли няколко полицаи, които са проверили апартамента на негов познат. Мъжът, чийто апартамент е претърсен, е обявен за издирване във Франция.
 
МВР разпространи нова снимка на издирвания за шесторното убийство (СНИМКА)

ДНК анализ на намерена следа в къщата на ужасите е издала извършителя на шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, съобщиха преди ден шефът на следствието Борислав Сарафов, главният секретар на МВР Младен Маринов, шефът на СДВР Иво Иванов и градският прокурор Емилия Русинова. Извършени са 16 огледа и претърсване на жилища и местности, назначени са 91 експертизи, от които 18 са ДНК анализи, 36 - биологични, 31 - комплексни - физикохимични, балистични, дактилоскопични, 6 съдебно-медицински. Разпитани са 21 свидетели. Извършени са над 100 разузнавателни беседи, справки.

По време на брифинга стана ясно още, че Ангелов е без документи за самоличност, без адресна регистрация и не ползва транспортни средства. Допълнителна трудност при издирването на Ангелов идвала от това, че мъжът е без работа и без собственост.

МВР


56-годишният мъж има 3 присъди за лишаване от свобода. Първата била за кражба, след това е осъждан за изнасилване, като е освободен условно предсрочно. Третата присъда е влязла в сила през декември 2009 г. и е за блудство с малолетно дете, момиче на 12 г. Осъден е на 8 г. затвор, като присъдата е произнесена задочно, но той не бил открит, за да бъде вкаран в затвора. Затова още тогава е обявен за общодържавно издирване.

В четвъртък вечерта Росен Ангелов бе обявен официално за общодържавно издирване, като от МВР призоваха хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, да подадат сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност. От МВР предупредиха, че има вероятност той да е въоръжен и опасен.