Борис Ангелов Иванов
Борис Ангелов Иванов / МВР
Полицията продължава да издирва избягалия затворник Борис Иванов. Вчера той избяга от обект, където работел. Иванов е излежавал присъда в общежитие от открит тип към затвора в Ловеч. Полицията призовава гражданите, които го забележат или имат информация за него, да се обадят на телефон 112 или да сигнализират в полицейските управления, като анонимността им е гарантирана.
 
Осъден за блудство и кражби избяга от затвора в Ловеч (СНИМКА)

Борис Иванов избягал от обекта, където работел като чистач в 10.30 часа в четвъртък и от служител на фирмата бил подаден сигнал за липсата му. Свидетел на бягството станал портиерът, който разказва, че беглецът прескочил оградата „като сърна“ и се „мушнал в гората“. Според разказа му Иванов работел там два дни.

Избягалият затворник има татус на врата

Беглецът излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби, постановена през 2011 година. В началото на месеца бил преместен в общежитие от открит тип, тъй като изтърпял над половината от наказанието си. Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов обясни, че това е било направено според законовите норми. По думите му в случая не се касае за бягство на затворник, а за отклоняване от външен обект на лишен от свобода.

Тази пролет в Пазарджик: Затворник избягал от работа, наказват го със строг режим

Междувременно полицията започна издирване на беглеца и апелира хората, които имат информация за него, да подават сигнали. Борис Иванов е на 48 години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Той е с нормално телосложение,  продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело, а на врата си има татус – червена целувка.

През април: Затворник избяга от пловдивския затвор, откриха го

От полицията призовават хората, които имат допълнителна информация за издирвания или го забележат,  да се обадят на тел. 112 или да сигнализират в поделение на МВР, като анонимността им е гарантирана.

Полицията в Бургас залови затворник, издирван три години

Над 800 затворници работят на обекти извън затворите в страната, сочат данни на правосъдното министерство. Държавата нямала ресурс да ги охранява, а фирмите работодатели пък нямали ангажимент да го правят в същинския смисъл на думата, обясни Проданов.

Среднощен екшън в началото на юни: Затворникът беглец Пелов бе убит при престрелка (ОБЗОР)

Това е петият беглец от началото на април досега. В последните месеци двама лишени от свобода се отклониха от външни обекти, като единият случай е от Пазарджик, а другият от Пловдив. При втория на полицията ѝ отне близо 2 седмици да открие мъжа.

МВР: Не са допуснати сериозни грешки в издирването на застреляния Владимир Пелов


В началото на април от Софийския затвор избягаха двама рецидивисти, след като заплашиха надзирателите с оръжие. Единият от бегълците - Радослав Колев, още е в неизвестност. Вторият - Владимир Пелов бе убит при престрелка с друг криминално проявен мъж в центъра на Ботевград в началото на юни.

Проданов е категоричен, че случаите на избягали затворници не зачестяват. Според него в предишни години медийното внимание не е било така концентрирано върху тях.