/ пресцентър, Министерски съвет
За България е хубаво, когато има кауза, каквато беше европредседателството. Тя ни мобилизира и обединява. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, помолен да коментира актуални вътрешни и външнополитически проблеми.
 
По отношение на референдума в Република Македония, премиерът подчерта: "Всеки един народ сам определя съдбата си. Ние само можем да кажем, че подкрепяме нашите съседи по пътя им към НАТО и ЕС".
 
МВнР за референдума: Време е политическият елит на Македония да покаже зрялост

Според Борисов обаче не трябва да се бъркаме във вътрешните работи на Македония със съвети. "Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят, а ние всячески ще ги подкрепяме", заяви той.
 
САЩ, Швеция и Италия с оферти за изтребители за армията ни

Премиерът коментира и отварянето на офертите за нов изтребител. Борисов подчерта, че държи бъдещите бойни самолети да бъдат нови.
 

пресцентър, Министерски съвет


"Държим да бъдат нови, не само да могат да охраняват нашите летци небето ни. Ако стане война, да имаме най-модерните самолети", каза Борисов. Той заяви, че са поканени летците от Граф Игнатиево, за да се запознаят с предлаганите самолети, защото според него именно те са най-добрите летци и ще трябва да летят на тях.
 
Майките на деца с увреждания отново на протести

Борисов коментира и проблемите на хората с увреждания. Той посочи, че вместо исканите 105 млн. лева, правителството ще отпусне в новия бюджет 150 млн. лева.
 
"Винаги съм поемал отговорността. Обещал съм в новия бюджет да има 150 млн. лева повече за хората с увреждания. Борбата срещу олигархията и незаконната контрабанда ни дава възможност да заделим пари за социална политика", посочи той.
 

пресцентър, Министерски съвет


Министър-председателят Бойко Борисов посети заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев обновения "Зимен дворец" в столицата. Съоръжението не беше сериозно реконструирано от пускането си в експлоатация през 1983 г. След ремонтните дейности на стойност 4 млн. лева, сградата вече има съвременен облик и не отстъпва на добрите европейски и световни образци за подобен тип съоръжения. Предстои ремонт и на тренировъчната зала, който ще струва допълнително около 1 млн. лева.
БГНЕС