/ netinfo
Физическата болка вече отшумя, но не и психическата, заяви ритнатата от шведски турист камериерка Деяна Петкова, цитирана от "24 часа". "Онзи швед беше голям, охранен, изрита ме като футболна топка. Паднах, загубила съм съзнание, не помня нищо. Колеги са ме намерили и са ме сложили на един фотьойл. Към 23.30 ч. ме откараха с линейка в бургаската болница”, спомня си пострадалата жена.

Шокиращо нападение: Швед рита в главата камериерка в Слънчев бряг (ВИДЕО)
 
На 3 юни вечерта тя бе брутално изритана в главата без никаква причина от 53-годишния шведски турист Ралф Георг Сундберг. Инцидентът стана в хотел в Слънчев бряг минути след пристигането на шведа на почивка.
 
Запис на охранителна камера, който стана достояние и на световните медии, разкри зверството на чужденеца. От видеото се вижда как едрият мъж бута куфара си по коридора, в който чисти камериерката. Шведът спира до нея, привежда се и с всичка сила я рита в главата. 53-годишният Ралф Георг Сундберг пристига в Слънчев бряг заедно с брат си, който също се държал агресивно, разкриват от курорта.

Шведът, счупил челюстта на камериерка, бил в неадекватно състояние
 
Ралф и брат му пристигнали в Слънчев бряг като индивидуални туристи. 53-годишният швед, който все още е в ареста, е със средно образование. Работел във фабрика за млечни продукти като общ работник. Пред разследващите говорил объркано, твърдял, че не помни нищо от инцидента. Шведът дори не помнел, че е срещнал камериерката. На няколко пъти казал пред полицаите и прокурорите, че съжалява за стореното.
 
Рагин помолил шведска фирма да даде пари на пребитата камериерка

“На мен той не е дошъл да се извини. Не очаквам нищо добро от него”, каза битата камериерка. Тя обмисля да заведе паричен иск срещу шведа. “Вероятно искът ще е символичен, но като знак на протест, че не може чужденци да се държат така с нас”, казва Деяна Петкова. Тя е с висше икономическо образование, но от няколко години не работи по специалността си.

Министърът на туризма: Надявам се да има възмездие за пострадалата камериерка
 
Хваща се на сезонна работа в Слънчев бряг за втора година. С нея в Слънчев бряг работи и по-малката ѝ дъщеря, а голямата живее във Виена.